Stor spänning i golfens värld

Det finns flera olika sporter att välja mellan. Dels de du kan se på TV. Nu för tiden är det enkelt att följa fotbollsligorna i vilket land som helst, för att bara nämna ett vanligt exempel. Alla tycker inte om fotboll men du har även tennis, curling eller golf. Lika gärna som du väljer vad du vill titta på, så är utbudet för den som vill utöva en sport själv varierat och väldigt olika.

Golf är en populär sport. Antalet medlemmar och utövare bara fortsätter att växa. En del tror att det kan bero på att du för det mesta gör det utomhus. Att golfbanorna är så vackert belägna. Samtidigt så kan du göra mycket även när vädret är dåligt. Både på inomhusbanorna och på nätet. Det är också en sport som du kan göra både själv och tillsammans med andra.

Bli en bra golfare

För att kunna spela golf måste du ha ett grönt kort. Det är bara för att vara säker på att inte vem som helst kommer ut på banan. Att du kan grunderna och inte utgör en fara för andra. Ganska grundläggande med andra ord. Det kan du göra på nätet. HappyGolfer.se kan hjälpa dig gå framåt.

Du måste också vara medlem av en klubb för att få spela. Här har du också en del valmöjligheter. Antingen går du med i din lokala klubb. Det kan vara ett bra alternativ om du vill spela ofta och helst på hemmaplan. Många går en runda varje helg, bara för att slappna av. Men du kan även vara medlem i en så kallad brevlådeklubb. Då kan du spela var du vill, mot en liten avgift. Det kan vara bra för den som inte spelar så ofta, utan mer sporadiskt. Eller om du vill känna dig fri.

En dyrbar sport

Det finns naturligtvis spelare på mycket hög nivå. Proffsen som tjänar gott på att spela golf. SVT hänger med i golfvärlden, med dess fantastiska spelare. De är riktigt duktiga, och det ligger år av träning bakom deras framgångar. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och koncentrera sig. Du riktigt hör hur publiken håller andan, och det går ett sus genom massorna när bollen hamnar rätt.

England leder ligan i Europa med flest golfspelare. Och de flesta banorna. Men även Skottland har många banor. Tänk att spela där med den storslagna naturen runt omkring dig. Vindarna är nog lite annorlunda mot Sverige också, något att ha i åtanke. Även Sverige ligger högt upp på listan. Både med det land som har många spelare, men också golfbanor. Det lider ingen brist på tillfällen.

Vem kan spela golf?

Det intressanta med golf är att alla kan spela. Både män och kvinnor, vuxna som barn. I klubben kan du få hjälp att utvecklas. Det finns instruktörer, du kan gå fadderrundor och det är ett roligt sätt att växa inom sporten. När det anordnas tävlingar på olika nivåer kan du delta. Det är en inspiration för att bli ännu skickligare, speciellt för de yngre.

Sport i alla former är bra för dig. Golf är ett bra sätt att motionera utan att det sliter för mycket på kroppen. Du går mycket under en golfrunda, det ligger i banornas natur. Golf kan till och med hjälpa de som lider av högt blodtryck eller kolesterol. Inte för att du behöver en ursäkt för att spela golf, men det är kul att veta hur sunt det är.

Golfen fortsätter att gå framåt

Sport går alltid i vågor. Du har ett proffs eller flera som håller spänningen på högtryck under en viss tid. Sedan slutar de eller pensionerar sig, och då känns det lite tungt. Men ganska snart kommer det en ny talang som imponerar världen. Och så där fortsätter det, även i golfen. Det finns alltid rekord som kan slås, och som ger dig något att arbeta mot.

De flesta golfare håller sig inom sin egen lilla värld. Det är en sport som du trivs med och som är bra för både kropp och själ. Många tycker det är ett roligt sätt att umgås på. Lite lagom jobbigt, du kan ändå prata och ha en givande samvaro på banan. Så golfen kommer helt säkert fortsätta att växa till sig.