Satsa på varierad träning

Att det är bra för kroppen med motion är ett faktum. Mer än bra, det är livsviktigt att du rör på dig. Samtidigt som det gör dig fysiskt starkare och friskare är det också hälsosamt för sinnet. Undersökningar visar att när du tränar så ökar lycklighetshormonen i kroppen. På flera institutioner använder de motion för att dämpa nedstämdhet.

Många tränar inte bara för att det är bra för dem men också för att de tycker om det. Du väljer en sport som du trivs med och då blir det aldrig en börda att röra på sig. Variera gärna lite av det du håller på med. Dels är det bra för de olika kroppsdelarna. Men du ger också dig själv en chans att uppleva något nytt hela tiden.

En härlig padel trend

Något som många tagit fasta på är padel. Allt fler orter öppnar padelhallar och det har visat sig vara riktigt populärt bland både barn och vuxna. Ibland kallas det för padeltennis, eftersom det påminner lite om den sporten. Men det är en gren helt för sig själv, med världsmästerskap som hålls vartannat år. Det är ganska vanligt att spela padel med en partner, så kallat dubbel. När du vill ha en riktigt bra padelracket för herr.

Förutom racket kan du också med fördel skaffa skor och handskar som är gjorda för padel. Till en början kanske du bara vill prova på, men ganska snart inser du vikten av bra utrustning. I princip finns det tre olika sorters padelracket, och du väljer en som passar ditt sätt att spela. Som med alla andra sporter är det skillnad på vad en nybörjare och ett proffs behöver. Ta dig en titt på övriga modeller.

Aktiv varje dag

Förutom padel finns det flera andra former av träning som du kan pröva på. Det viktiga är att inkludera motion i din vardag, gärna varje dag. Du behöver inte köra ett hårt träningspass varje dag om du inte trivs med det, men rör på dig hela tiden. Promenera i stället för att ta bilen, gå upp för trapporna, och så vidare. Sedan lägger du in aktiv träning några gånger i veckan. Viktigt att träna när du har diabetes.

Ett bra schema kan vara att gå och simma en dag, spela padel en annan för att ta ett styrketräningspass på gymmet under helgen. Innan du vet ordet av är du både stark och sund, med alla de fördelar som det ger dig. Träning blir lätt en del av din livsstil, något du saknar om du inte kan köra ett pass någon gång. För saker och ting händer och det är inte alltid du kan följa din plan. Du klarar dig en dag utan träning, men det känns när du missar.

Det viktiga är att du tränar, men ofta kan varierad träning vara en fördel. Du missar ingen del av kroppen, och det är lättare att hålla intresset på topp. Vissa saker gör du ju också tillsammans med andra, som padel, och då är det ett sätt att umgås. Satsa på dig själv och din kropp. Du förtjänar det allra bästa.